De fleste mennesker, der drikker vin, har en præference, når det kommer til de røde eller hvide vinsorter. Men hvis du bekymrer dig over dit helbred, bør du tage et kig på din vins næringsværdi. Følgende kan hjælpe dig med at beslutte, om rødvin eller hvidvin er bedst for helbredet.

vin

Hvidvin

Den primære ingrediens i en hvidvin er de grønne druer. Hvidvin laves med druemassen, og uden at bruge skindene eller frøene. De fleste hvidvine har en frugtagtig og let smag. Et par populære hvidvinstyper er Pinot Grigio, Champagne, Sauvignon Blanc, Chardonnay og Riesling.

Rødvin

Rødvin laves med de mørke røde druer, og her bruges hele druen, endda drueskindet. Drueskind tilføjer nemlig smag og farve til rødvinen. Dette er den primære årsag til rødvinens typisk meget fyldigere smag. Rødvin er den foretrukne type i de fleste vinfremstillingslande, såsom Frankrig, Italien og Chile. Et par populære rødvinstyper er Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Merlot, Sangiovese og Malbec. I tvivl om hvilken vin du skal vælge? Intet problem; tag et kig på Nordic Wine Clubs hjemmeside, og vælg den perfekte vin til dit måltid.

Sundhedsfordelene ved rødvin og hvidvin

Både rød- og hvidvin har visse sundhedsmæssige fordele. Selv om de begge laves med druer, vil din vin dog ikke have de samme sundhedsmæssige fordele som selve druen. Dette skyldes, at druerne mister nogle af deres  ernæringsmæssige fordele efter gæringsprocessen. Til trods for dette, er der dog stadig diverse sundhedsmæssige fordele ved at drikke et glas vin.

  • Hvidvin: En af hvidvinens primære fordele er dens evne til at forbedre lungesundheden, forebygge hjertesygdomme og forbedre hjertesundheden.
  • Rødvin: har størstedelen af ​​de sundhedsmæssige fordele som hvidvinen, men har desuden også andre sundhedsmæssige fordele. Fordi rødvin bruger hele druen, får du en masse antioxidanter, der giver fremragende beskyttelse til dine blodkar og kan endda hjælpe imod blodpropper. Rødvin indeholder antioxidanten polyphenol, som kan sænke blodtrykket, kolesteroltallet, bekæmpe bakterier samt forbedre immunsystemet. Rødvin indeholder også flavonoider, der bidrager til at mindske risikoen for at få kræft.

druer

Prøv rødvin og hvidvin af høj kvalitet

Konklusionen er, at rødvin ser ud til at være en sundere løsning end hvidvin. Dog kan hvidvin af høj kvalitet faktisk have flere sundhedsmæssige fordele end visse rødvine. Uanset hvilken type vin du vælger, er det bedst at vælge vin i høj kvalitet for at få de største helbredsmæssige fordele.