Mad og vin til den blærede fødselsdagsfest

xx12p

Det er altid super svært at sammensætte den perfekte menu og de gode valg af vine til en fødselsdagsfest. Det er vigtigt, at du sætter dig godt ind i smagsnuancer, indtryk og hvilke vine der passer til hvad. Her kan du læse et forslag til en simpel, men utrolig lækker, fødselsdagsmenu som med garant vil blive en succes.

Østers og hvidvin

En overskudsagtig servering er østers. Østers er en skaldyr, som kan skille vandene, men samtidig er det en lækker delikatesse, som vil få de fleste gæster til at spærre øjnene op. Serverer du dine østers rå, med eksempelvis frisk citron, så vil en chablis være det oplagte valg. Vælg en chablis som ikke er fadlagret, men som til gengæld er ren og meget fin i smagen over for den neutrale østers. Skal det være ekstra ekstravagant, så kan du altid vælge en champagne til dine østers og rigtig få dine gæster til at måbe. Serverer du din østers tilberedt, eksempel vis gratineret med ost og bacon, så vil en riesling være et godt bud på en god vin.

En tur til Mexico med hovedretten

Det mexicanske køkken byder på et væld af smage og indtryk. Ikke mindst chili, som altid skal have en balance i mexicansk mad. Server for eksempel friske tortillas med pulled pork, guacomole, frisk chili, lime, koriander og en bønnepure. Til det mexicanske køkken er en kold øl altid god, men når vi taler om vin, så er en frugtig rødvin fra Beaujolais, serveret kølig, et super godt bud på en god vin til det krydrede køkken. Skal vinen være hvid, så er en riesling kabinett fra Tyskland, et godt bud på et vellykket supplement til det mexicanske køkken.

Generelt om vin og chili

Generelt kan man sige om retter med chili, at det er de hvide vine, som egner sig bedst til. Det skyldes den stærke smag i munden, som bedst holdes i skak af en frugtig vin, med en god sukker i bunden. Derfor er det primært tyske vine, som egner sig til chili, men også hvidvin fra Alsace, med en god frugtig smag.

Desserten med vanilje og frisk frugt

Hjemmelavet softice med frisk frugt er både en nem og lækker dessert til fødselsdagsfesten. Serverer du den søde softice, så kan det være en god ide med noget frugt, som har en god syre. Det kan for eksempel være friske bær, passionsfrugt eller andre frugter med en høj syre. Server gerne en lækker dessertvin fra Sauternes til den søde vaniljedessert. De to går nemlig super godt i spænd sammen.

Kaffe og kage

Endelig er det altid en god ide at slutte en god middag af med en kop kaffe og måske et stykke fødselsdagskage. Lav for eksempel en pavlova, med lavendelflødeskum, grønne stikkelsbær og blåbær. Her til kan du vælge at servere en god portvin, eller du kan nøjes med den gode kop kaffe.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *