Vin er bare så lækkert, og det kan sagtens drikkes alene eller sammen med en skål salte nødder. Men nogle gange skal man jo spise, og så er det altså vigtigt, at vinen og den ret, du serverer, går hånd i hånd. Det kan være en større videnskab at udvælge den perfekte vin, men her får du forslag til, hvad der som udgangspunkt passer godt til de to mest populære vintyper på markedet.

Rødvin er ikke kun til røde bøffer

Men det er et godt sted at starte! Bøf af okse og rødvin passer altid godt sammen, fordi vinen komplimenterer kødets bløde og runde tekstur perfekt. Serverer du en let stegt bøf, en god sovs, nogle lækre kartofler

og en rig salat, har du hurtigt et måltid, som stort set alle rødvinstyper vil komplementere perfekt. Det er bare en klassiker og med god grund!

grøntsager og kød

Pizza er en anden type mad, som fungerer utroligt fint med et godt glas rødvin. Det skal selvfølgelig være den tynde, italienske type, så det går altså ikke med sådan én fyldt med bearnaise fra pizzamanden. Prøv én med parmaskinke, rucola og parmesan – det er sådan, Italien smager!

Endelig er pasta et oplagt valg, især hvis den er med tomatsovs. Vinens fyldige smag træder rigtigt i kraft, når den møder pastaens milde tekstur, så det er en vaskeægte vinder, hvis du bare gerne vil nyde din vin, imens du fylder maven godt samtidig.

Hvidvin til sommerens lette måltider

Hvidvin er fantastisk på en varm dag, og derfor opstår der sød musik, når den møder sommerens lette retter. Den er ideel sammen med stort set alle fiskeretter. Især laks er et perfekt match, fordi dens fedme lægger godt på tungen i kombination med vinens syrlighed.

Også diverse muslinger, men især blåmuslinger, passer enormt godt sammen med hvidvinen. Du kender sikkert klassikeren Moules Frites, hvor muslingerne dampes og nydes med pomfritter samt masser af hvidløgsmayo. Til denne ret er et godt glas hvidvin simpelthen oplagt – det er nærmest en synd at spise det uden.

En lidt mere overset hvidvinsret er kylling med en flødesovs og eventuelt en form for pasta. Kyllingens neutrale smag lader hvidvinen få frit spil, men samtidig gør flødesovsen, at det hele ikke bliver for bittert. Du kan supplere med lidt vindruer i sovsen for ekstra sødme, og så sidder den ellers lige i skabet. Men pas på, sådan en flaske ryger hurtigt, imens maden tilbereder, så du må hellere gemme en ekstra i køleskabet!

laks