Plankebord

Sådan skaber du en fantastisk vinaften for dine venner

xx12p

Hvis du elsker vin, så vil du med garanti gerne dele denne kærlighed med dine venner. En god vinaften kan være den helt rette sociale aktivitet for dig og vennerne, hvor i alle kan nyde hinandens selskab – og samtidig nyde noget lækker vin sammen. 

Læs med her for at få nogle gode råd til hvordan du skaber en helt fantastisk vinaften sammen med dine venner.

Vinglas

Aftal hvilken slags vin I skal drikke – eller lad det være en overraskelse 

Der er to forskellige metoder I kan benytte jer af, når det kommer til at vælge den vin I skal drikke på vinaftenen. Den ene mulighed er, at I nøje aftaler hvilken vin det er i skal drikke på selve aftenen. Den anden er, at i simpelthen lader det være en overraskelse og at i hver især tager en flaske vin med, som I synes de andre skal smage. 

Begge metoder har sine fordele og ulemper. Hvis man vælger at aftale præcis hvilken vin man skal drikke på aftenen, er man sikker på at man får fat en god og lækker vin. Denne metode er oplagt, hvis man allerede kender vinmarkedet meget godt og har et godt kendskab til, hvilke slags vine der er rigtig gode. 

Hvis man derudover gerne vil have lidt spænding på aftenen og prøve nogle nye vine af, er det en god idé at I hver især tager en vinflaske med, som I synes de andre skal smage. På den måde får i alle smagt på nogle forskellige vine, som i muligvis aldrig selv ville have købt. 

Husk samtidig også at aftale hvilken prisklasse i køber jeres vine for, så ingen føler at de springer deres budget eller betaler for meget i forhold til andre. 

Vin og venner

Sofistikerede omgivelser 

Vin er en lidt mere sofistikeret drik, som kræver mere sofistikerede omgivelser. Det er ikke ligefrem den slags alkohol man drikker, imens man ser fodbold. Øl og fodbold hænger sammen og af den ene eller anden grund, kommer man altid til at snakke om emner som politik og filosofi, når man sidder med et vinglas i hånden. 

Overvej derfor hvilke omgivelser I sidder i, når I nyder jeres vin. Vælg for eksempel at rykke ud i havestuen eller på terrassen hvor du har nogle smukke kvalitetshavemøbler, som I kan sætte jer i. Eller tag vinflaskerne med ind i dagligstuen hvor der er pænt pyntet op og er behageligt at befinde sig. 

Hvis du ofte holder vinaftener derhjemme, så kan det også være at du vil lave nogle mere permanente ændringer i dit hjem, som for eksempel ved at anskaffe dig et smukt plankebord inde i spisestuen. Med et sådant smukt plankebord kan du altid komme i det rette ”vin-humør” og det vil desuden også være en pæn tilføjelse til hjemmet på et mere generelt plan. Klik ind her for at se hvilke smukke plankeborde du kan anskaffe dig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *