hvidvin

Sådan kan du lære at elske vin

xx12p

Vin er bare rigtig lækkert i mange forskellige situationer. Måske kan du godt lide tanken om et glas, men har aldrig helt vænnet dig til smagen. Mange siger, at det tager et stykke tid at lære at elske vin. Det er der noget om, men hvordan kommer man så ordentligt i gang? Det er ikke en god ide at give sig til at hælde ned, og det er også vigtigt at købe ordentlige vine og ikke de helt billige. Så er der også andre ting, du kan gøre, som måske gør bekendtskabet lidt lettere at tage hul på…

vin picnic

Køb vin der passer til din smag

Der er forskel på vin, og derfor vil du også opleve, at du har lettere ved at drikke nogle vine end andre. Først og fremmest er der spørgsmålet om, hvorvidt du er til rød, hvid eller rosé. Rødvin kan godt være tungt i det, imens hvidvin og rosévine ofte er friskere. Så har hvidvinene ofte en citrusagtig smag, hvor rosé har tendens til at være sødere.

Hvis du har en slags vin, som tiltaler dig mere end andre, så start med at drikke den. Når du for eksempel først har vænnet dig til at kunne nye et glas rosé, kommer de andre vine hen ad vejen. Der er naturligvis også forskel på de enkelte vine, så det er altid en god ide at læse bagpå, før du køber en flaske. Nogle er tørre, andre er sødlige. De kan have hints af mange forskellige ingredienser, og det kan gøre det langt lettere at lære at drikke vinen, hvis du finder én, som har smagsnuancer af noget, du i forvejen godt kan lide.

vin med middag

Drik den sammen med mad

For mange begyndere kan det godt være lidt voldsomt at sidde og drikke et glas vin uden at få andet til. Derfor er det en rigtig god ide at starte med at tage et glas vin til maden. Rødvin passer godt til mange forskellige retter, men er især godt sammen med forskellige slags kød.

Hvidvin passer perfekt til fisk i forskellige afskygninger, og det kan også være lækkert sammen med forskellige frugter og desserter. Det samme gælder for rosé, som ofte er godt sammen med kager eller andre mindre forfriskninger, som kan nydes en dejlige sommeraften i solnedgangen.  

Når du har drukket nok vin, kommer du efterhånden til at have lyst til at glas i stedet for at betragte det som noget, du ikke rigtig bryder dig om. Så behøver du ikke nippe høfligt hele aftenen, imens dine venner åbner en ny flaske. Det kan jo være, du ender med at blive så vild med vin, at du ønsker dig det i gave. Det er smart, for så ved folk altid, hvad de skal tage med.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *