Roedvin

Sådan opbevarer du din vin bedst

xx12p

Hvis du er vinentusiast, så har du garanteret også et større lager af vin liggende derhjemme. Men ved du hvordan man opbevarer vinen bedst? Det ville være ærgerligt, hvis den blev ødelagt på grund at det rum den ligger i. Så læs videre og bliv klogere på vinopbevaring.

Vinkaelder

Temperaturen i rummet

Det er yderst vigtigt at du har en god temperatur i det rum som du opbevarer din vin i. Den behøver ikke at ligge på et præcist punkt, det vigtigste er at den er konstant. Dog anbefales det at temperaturen ligger mellem 8 og 18 grader. Det har nemlig stor betydning for hvordan vinen udvikler sig. Ofte er en kælder et oplagt valg til opbevaring af vin.

Stående eller liggende? 

Om din vin må stå op eller ligge ned, afgøres af hvorvidt den har skruelåg eller korkprop. Er der tale om et skruelåg, er der fri leg, men hvis det er en korkprop bør den ligge ned, da vinen på den måde kan fugte korkproppen godt. Heldigvis er der mange vinreoler der er indrettet herefter, så du får nemt ved at indrette vinrummet flot.

Led paere

Lyset i rummet

Når du så har fundet den perfekte plads til at opbevare vinen, så bør du også finde noget godt lys til rummet. Der skal helst ikke være for meget lys, da det kan forstyrre udviklingen af vinen. Derfor er en mørk kælder et oplagt valg. Dog skal du have lys til at se og her er led pærer en god idé. Billige led pærer kan du få fra en virksomhed med energivenlig led lys fra 2020. Her kan du både få almindelige, men også dæmpbare led pærer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *